MIFUs främsta uppgift är, precis som namnet antyder, att vara en idrottsförening för medicinstudenter i Uppsala. Detta innebär att vi varje vecka, undantaget sommarledigheten, tillhandahåller träningar i olika sporter. Kommande termin kommer träningar hållas i volleyboll, fotboll, löpning, simning och innebandy. För mer information om tid och plats för respektive träningstillfälle var god se facebookgruppen eller kalendern under rubriken aktiviteter som ni hittar längre ner på sidan!

Nästa stora uppgift för MIFU är administrationen kring Medicinar-SM. Medicinar-SM är en årlig sexkamp mellan de sju lärosäten i Sverige som erbjuder läkarutbildningen. Det är en fantastiskt kul tävling som brukar gå av stapeln i mitten av maj varje år och pågår under en helg. Mer information finner ni under rubriken aktiviteter.

Utöver våra ordinarie träningar erbjuder vi våra medlemmar diverse extra aktiviteter. Varje år i slutet på januari anordnar vi en Åreresa som brukar vara mycket populär. Vi anordnar även turneringar i exempelvis badminton och spökboll.

Slutligen är MIFU ansvariga för anordna läkarprogrammets julfest. Inte så idrottsligt kanske, men fantastiskt kul! Festen brukar äga rum en av helgerna i december.

Om ni har förslag på förändringar, vill starta upp något nytt eller bara vill ha lite mer information så är ni mer än välkomna att kontakta undertecknad eller någon annan i MIFUs styrelse! Hoppas vi ses på träningarna i höst! 

Rafael Flisberg

Ordförande Medicinska Idrottsföreningen Uppsala

0768244421

mifu@mfuppsala.se

Aktiviteter

Alla träningar är gratis förutsatt att man är medlem i MIFU.
Medlemskapet kostar 200kr/termin eller 400kr/läsår. Enklaste sättet att betala är via Swish till 123 351 11 44. Alternativt kan man betala in till bankgiro 614-9033 eller postgiro 409 31 58-6. Glöm inte att uppge namn och termin vid betalning! Det är även viktigt att man skickar ett mail till mifu@mfuppsala.se där man uppger namn, personnummer och adress. Detta krävs för att vi ska kunna lägga till dig i vårt medlemsregister. Det är nämligen så att föreningen får pengar varje gång du tränar med oss, och det bidrar till att vi kan hålla medlemsavgiften nere.

I kalendern nedanför finns alla våra träningstillfällen samlade. För att se var en träning äger rum, klicka på det specifika träningstillfället.

MIFU Träningskalender

Medicinar-SM: Med-SM är en sexkamp mellan de sju lärosäten som har läkarutbildningen. Grenarna som ingår är fotboll, innebandy, volleyboll, simning (stafett 10 x 50m), dragkamp och löpning (stafett 10 x 1km). Laget består av 10 tjejer och 10 killar. Med-SM 2019 arrangeras av KI i Stockholm och kommer gå av stapeln en helg i maj. Exakt datum kommer att annonseras senare. Uttagningarna för Med-SM brukar starta i slutet av höstterminen och laget tas ut i början av vårterminen 2019.

Julfest: Mer information kommer när vi närmar oss julen. Festen brukar anordnas en helg i december.

Skidresa: Varje år i slutet av januari anordnar MIFU en skidresa till Åre. Resan inkluderar transport, boende och ett 4-dagars liftkort. Medlemmar i MIFU får rabatterad pris. Mer information kommer släppas när det närmar sig!

För att se löpande information om träningstider och evenemang bör ni gå med i MIFUs facebookgrupp.

https://www.facebook.com/groups/2359943813/

Det finns även en facebookgrupp för dig som, med kort varsel, söker en träningskompis!

https://www.facebook.com/groups/SpontanMIFU/?fref=ts

Slutligen har kan ni även följa oss på våra sociala medier:

Facebook: https://www.facebook.com/mifuppsala/

Instagram: https://www.instagram.com/mifuppsala/

MIFU

Akademiska sjukhuset

Ing 14, Medicinarcentrum UAS

751 85 Uppsala

Org #817605-4651

 

 

Uppdaterad 2019-02-27