Sympaticus

Sympaticus är en underförening till Medicinska Föreningen i Uppsala. Vi anordnar med ojämna mellanrum pubkvällar, fester, gasquer, baler, pubrundor, spelkvällar och mycket annat.

Socialt utskott. Festförening. Kalaskompani. Sympaticus verksamhetsområde är studiesociala aktiviteter som främjar välbefinnande och gemenskap hos studenter på läkarprogrammet i Uppsala.

P3: en gemensam finsittning varje vår med FREUD Uppsala och Juridiska Föreningen. Temat är en stad och allt vad gäller underhållning, dekorationer, pompa och ståt är maxat till tusen.

Cykelsittning: en favorit hos alla. Har du en kompis, en cykel och ett matbord är saken biff. Gå ihop med en partner —> Laga antingen förrätt, varmrätt eller efterrätt —> Ät de rätter du inte lagar hemma hos ett annat par —> Cykla —> Mellanfesta —> FESTA!

Pubquiz: varierande frågor och varierande svårhetsgrad men alltid lika kul.

Pubronden: läkarprogrammets pubrunda. T1 orna vallar respektive terminer runt i vår härliga stad mellan alla nationer.

Sångboksfest: anordnas sista dagen på alla vårterminen och innebär en sittning där sånger ur läkarprogrammets sångbok ”Sympaticusjournalen” står i fokus. Sedan fortsätter festen på T11:ornas examensfest: postklin.

Medicinarbal: anordnas vartannat år, en magisk kväll med högtidsklädsel!

– Chiasma: En finsittning med läkarprogrammet på Karolinska instituet med medial uppmärksamhet (Ronden Podcasts instagram)!

Spelkväll: brädspel + nya kompisar = kul!

– Klädbytardag: Ni lämnar in era gamla kläder och byter till er nya från kompisarna! Ett modernt och kul sätt att uppdatera din garderob på.

Är du intresserad av Sympaticus och vill framföra frågor, klagomål eller beröm, är du välkommen att kontakta ordföranden Ella Romin på sympaticusmf@gmail.com!

Håll utkik här på hemsidan och på vår Facebooksida https://www.facebook.com/sympaticusmf/ för den senaste informationen!

Följ oss också på instagram: sympaticusmf

Uppdaterad 2022-03-28